Архів блогу

11 грудня 2017 р.

ТОКІППО: круглий стіл "Проблема насильства в учнівському середовищі"

6 грудня 2017 року соціальний педагог гімназії Берегулько Уляна Романівна взяла  участь у засіданні  круглого столу на тему «Проблема насильства в учнівському середовищі». Захід проводився на базі ТОКІППО для науково-педагогічних працівників та соціальних педагогів Тернопільської області.
    Перед ними виступила Костюк Зоряна Михайлівна, завідувач навчально-методичного центру, та методист Рудник Ірина Ігорівна. Вони наголосили на необхідності проведення таких заходів та важливості змісту основних документів з питань попередження насильства в шкільному середовищі.
    Про актуальність проблеми насильства серед учнів молоді розповів Яковишин Руслан Ярославович, доцент кафедри педагогіки і психології та інклюзивної освіти ТНПУ.
     Парфанович Іванна Іванівна, доктор педагогічних наук, наголосила на важливості використання інноваційних методів, прийомів та шляхів вирішення проблеми, які ведуть до позитивного результату. Наголосила на використанні в медицині діагностики Енцефальгрома, яка визначає норму і відхилення у дітей.
     Соціальний педагог Ігнатова О.О. школи №7 м. Тернопіль у своїй презентації на тему «Чого найбільше потребує дитина?» говорила про фундамент любові: виховання, захист, розрада, пряме спілкування, плекання, жертовність. Висловлення любові: зоровий контакт, належний фізичний контакт, спрямована увага, дисциплінування.
     Соціальний педагог Крет М.М. школи №11 м. Тернопіль наголосила на використання методів арт-терапії у роботі соціального працівника та запропонувала учасникам пройти методику «Метафоричний автопортрет».

      На завершальному етапі семінару відбувся обмін думками та підбиття підсумків зустрічі.
                                           (За інформацією соціального педагога Берегулько У.Р.)

Немає коментарів:

Дописати коментар