Архів блогу

22 березня 2018 р.

Районний семінар для вчителів закладів освіти з предметів художньо-естетичного циклу

     22 березня 2018 року на базі Заліщицької державної гімназії відбувся районний семінар для вчителів закладів освіти з предметів художньо-естетичного циклу на тему: "Специфіка викладання предметів художньо-естетичного циклу в контексті реалізації Концепції "Нова українська школа".
   Семінар відбувався за таким планом:
1. Інтеграція на уроках художньо-естетичного циклу як один із засобів розвитку особистості школярів:
- відкритий урок-подорож мистецькою майстернею "Український Мікеланджело" - Іоан Георг Пінзель. Безцінні пам'ятки мистецтва - національна спадщина України"
(7(11)-Б клас, Т.С.Середюк - учитель художньої культури Заліщицької гімназії).
2. Використання інноваційних технологій на уроках мистецтва:
- відкритий урок на тему: "Фотомистецтво. Жанри і стилі фотомистецтва. Встановлення фотографії як мистецтва" (5(9)-А клас, З.М. Копичинська - вчитель мистецтва Заліщицької гімназії).
3. Використання інноваційних технологій як засіб розвитку творчих здібностей учнів у різних видах діяльності на уроках образотворчого мистецтва:
- майстер-клас "Великодні ідейки" (О.М.Копичинська - вчитель образотворчого мистецтва ЗОШ І-ІІ ст. с. Дзвиняч) 
4. Засідання літературно-мистецької студії ЕОС "Акорди творчості" (З.М.Копичинська - вчитель художньої культури Заліщицької гімназії)
5. Про організацію районного фестивалю-конкурсу "Воскресни, писанко!"(Л.М.Філіповська - методист РНМК)
6. Круглий стіл з учасниками семінару.
7. Огляд фахових джерел.
   Епіграфом уроку Тараса Степановича Середюка став такий вислів: " Життя коротке - мистецтво вічне". Учитель глибоко проаналізував життєвий та творчий шлях знаменитого скульптора Іона Георга Пінзеля, роботи якого знаходяться на Тернопільщині, Львівщині, а також у Франції та інших музеях світу. Учні представляли результати своїх пошукових проектів, описували своє бачення стилю скульптора, висловлювали свої почуття від побачених в презентації скульптур. На окремих етапах уроку звучала класична музика, співзвучна з темою уроку. Крім того, учасники семінару мали змогу полюбуватися експонатами сакральної виставки, створеної руками гімназистів та їх батьків.
     Зоряна Миронівна Копичинська провела урок з використанням інноваційних технологій та елементів інтеграції на тему "Фотомистецтво. Жанри і стилі фотомистецтва. Становлення фотографії як мистецтва. Винахідники фотографії". Педагог використала свій блог, в якому були розміщенні посилання на відповідні матеріали до уроку, а саме: інтерактивний плакат (множина посилань на різноманітні   ресурси: фотографії, відео, ресурси з інтернету, матеріали Вікіпедії). Всі присутні мали можливість переглянути презентації, створені за допомогою програм geniul.ly та story jumper. Надзвичайно цікавими були проекти "Погляд з минулого" (випереджувальні завдання для учнів). Гімназисти реанімували старі фото за допомогою програми Fotoshop та створили відео, під час перегладу якого звучала пісня "Старі фотографії" А. Кузьменка "(Скрябіна) у виконанні  учнів. 
   Надзвичайно хороші відгуки та слова вдячності звучали від імені методиста РНМК Л.М.Філіповської та учителів району на адресу учителів та директора гімназії за прекрасну організацію семінару та високу професійність у своїй справі.

Немає коментарів:

Дописати коментар