Архів блогу

30 січня 2019 р.

Участь заступника директора з НВР в обласному тренінгу

    30 січня 2019 року в Тернопільському ОКІППО Куриш Оксана Степанівна, методист відділу менеджменту, координації та комунікації методичних служб ТОКІППО, провела тренінг для заступників директорів з навчально-виховної роботи гімназій, ліцеїв, колегіумів області на тему "Сутність інституційної спроможності закладу освіти в умовах державно-громадського управління освітнім закладом".
   Учасником цього заходу стала Кузь С.М., заступник директора з НВР гімназії.
 Інституційна спроможність - це здатність будь-якої юридичної особи визначати й закріплювати соціальні норми, правила, статуси і ролі, приводити їх у систему, модернізацію її у часовому просторі та набуття нею нових якісних ознак. Тобто це здатність закладу освіти бути інституційно спроможним, здійснювати самооцінювання та аудит своєї діяльності.
    Аудит закладу освіти здійснюється у 4-х сферах:
-  лідерство;  
- освітнє середовище;
- партнерство;
- професійний розвиток педагогічних працівників.
  У процесі тренінгу заступники директорів набували практичних навиків визначення ступеня інституційної спроможності саме у сфері "Професійний розвиток педагогічних працівників". 
  Учасники тренінгу підтримали ідею провести навчання фасилітаторів, які проведуть процедуру самооцінювання у кожному окремо взятому ЗЗСО.
На завершення Ю.Ч.Шайнюк, заступник директора ТОКІППО, вручив сертифікати про проходження тренінгу кожному учаснику.
     

Немає коментарів:

Дописати коментар